header behandeling

De beweeggroepen van Sutfene kenmerken zich door deelname van cliënten met een zelfde of te vergelijken probleem. Soms is de overeenkomst een bepaalde aandoening, zoals de ziekte van Bechterew, soms is de overeenkomst een gezamelijk praktisch probleem, zoals de angst om te vallen. De meeste oefengroepen of cursussen starten meerdere keren per jaar, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Meestal staat deelname open voor cliënten van Sutfene en niet-cliënten. Voor actuele informatie over beweeggroepen kunt u bellen met het Behandelcentrum: 0575 - 594 171.

Gerogym

Wilt u graag meer bewegen, maar voelt u zich niet thuis in een sportschool of fitnesscentrum, dan is gerogym een goede keuze. Gerogym is vrij toegankelijk, u heeft er geen verwijzing van uw huisarts voor nodig. Bij twijfel over uw gezondheid is het wel verstandig eerst uw huisarts om advies te vragen. De kosten van gerogym zijn voor eigen rekening, soms draagt uw zorgverzekeraar bij in de kosten.

Geroswim

De GeroSwim is een zwemgroep waarbij er in verwarmd water gewerkt wordt aan de bewegelijkheid van gewrichten en de kracht van de spieren. Ook de algehele conditie komt aan bod. Door het verwarmde water ontspannen uw spieren zich en door de opwaartse kracht van het water gaat het bewegen makkelijker. In kleine groepen en onder deskundige begeleiding oefent u een uur per week in ons therapeutisch bad.