header-wonen

2019 Zonnepanelen dak De Lunette Sutfene Zutphen 1

Sutfene wekt nu zelf elektriciteit op met zonnepanelen

Sutfene wekt vanaf juli 2019 zelf elektriciteit op. De organisatie heeft 1222 zonnepanelen op hun locaties in Zutphen en Eefde geplaatst. Dat levert hen ca. 290.000 kWh aan zonnestroom op. Daarmee bespaart de organisatie 174.000 kg CO2 per jaar, wat overeenkomt met de CO2-opname van 8120 bomen.

Onze Zorg is Opgewekt (OZIO) is als verduurzamingspartner verantwoordelijk voor de realisatie en duurzame bewustmaking van medewerkers en cliënten. Sutfene heeft 950 medewerkers en 500 vrijwilligers in Zutphen, Eefde, Gorssel en Warnsveld. In de hele regio leveren zij 24 uur per dag zorg.

'Sutfene draagt graag haar steentje bij'

Nick Hagenbeek (Manager Facilitair en ICT) en Tom Pijnappel (Facilitair Regisseur) van Sutfene zijn nauw betrokken bij het verduurzamingstraject van Sutfene. Tom Pijnappel zegt daarover: “Sutfene draagt graag haar steentje bij aan een duurzame samenleving. Nu we ook nog geld besparen, is het echt een win-winsituatie. We hebben bovendien een behoorlijk dakoppervlakte om in te zetten voor duurzame energiewinning. We zijn dankbaar dat we naast onze eigen daken ook de daken mogen gebruiken van de VVE, waar o.a. Woonbedrijf Ieder1 mede-eigenaar van is.”

Daarnaast is Sutfene ook op andere gebieden bezig met verduurzaming. Pijnappel: “Denk aan maatregelen die zichzelf terugverdienen; zoals zuinige ledverlichting, extra isolatiemaatregelen en door onze afval- en logistieke stromen zo duurzaam mogelijk te maken. Dat doen we om zowel duurzaam te ondernemen als goed om te gaan met maatschappelijk geld.”  

Hugo Borst foto Lenny OosterwijkOp dinsdagmiddag 11 juni 14.30 uur is schrijver Hugo Borst te gast bij De Borkel, Hoofdstraat 61a in Gorssel. Hij komt vertellen over zijn boeken ‘Ma’ en ‘Ach moedertje’.

Sportjournalist, mediapersoonlijkheid en auteur Hugo Borst startte zijn schrijfcarrière met het boek ‘De Coolsingel bleef leeg, een boek waarin hij een seizoen lang voetbalclub Feyenoord volgde. Het boek verscheen eerst als special van het tijdschrift Hard Gras en groeide uit tot een sportklassieker.

In 2015 verscheen de bundel Ma, een verzameling van columns die hij maakte voor het Algemeen Dagblad over het leven van zijn dementerende moeder en zijn persoonlijke rol als haar mantelzorger. De omstandigheden in het verpleeghuis zorgde ervoor dat Borst zich met een brief aan staatssecretaris Van Rijn mengde in de discussie over de organisatie van zorginstellingen. De lezing staat in het teken van het boek ‘Ma’ en ‘Ach Moedertje’. Er is gelegenheid om na afloop het boek te kopen en te laten signeren.

Informatie
De organisatie is in handen van Sutfene, de Bibliotheek Gorssel en kantoorboekhandel Bechtle. In de voorverkoop kunt u voor € 6,= entreekaarten kopen bij boekhandel Bechtle en de Bibliotheek Gorssel in Gorssel. Aan de zaal kosten de kaarten € 8,50. Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie kunt u terecht bij Wilma van Gerrevink van Team Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene: 06 – 12 97 06 42 of wvangerrevink@sutfene.nl

Sutfene start een eigen flexbureau voor een betere inzet van medewerkers. De ouderenzorgorganisatie, die werkzaam is in de regio Zutphen en Lochem, trekt voor de ontwikkeling en invulling van een flexpool op met detacheringsbureau Okeedo. Beide partijen zetten onlangs hun handtekening onder de samenwerking.

Ondertekening samenwerking Sutfene en OkeedoBen van Gent (Sutfene) en Wesley Buitenhuis (Okeedo)

Het Spijk web

De komende maanden kunt u alles lezen over onze vier locaties. Medewerkers vertellen hoe zij met elkaar samenwerken aan professionele zorg voor oudere mensen uit de regio. Vandaag Het Spijk in Eefde.

Bekijk hier de pdf (2 pagina's)

 

2019 Flexpool SutfeneWerken in de ouderenzorg in harmonie met je gezin, je studie, je levensstijl of andere (sociale) activiteiten? Dat kan bij Sutfene vanuit de FLEXPOOL.

Werken vanuit de FLEXPOOL betekent dat jij de regie houdt op de balans werk-privé. Jij geeft zelf aan hoe en hoeveel jij wilt werken: aantal uren per week, op welke dagen en dagdelen. Ook kun je je voorkeur aangeven over in welke zorggroep je wilt werken. Wij horen graag hoe jouw ideale werkweek eruit ziet. Zoveel wensen, zoveel contractvormen!

Ontdek de mogelijkheden van flexibel werken en bezoek een van onze flex-events.

woensdag 22 mei 2019

16.00 tot 18.00 uur
De Borkel, Hoofdstraat 61b, Gorssel

woensdag 5 juni 2019

16.00 tot 18.00 uur
De Lunette, Coehoornsingel 3, Zutphen

Wil je nu al meer weten over het werken bij Sutfene in de FLEXPOOL? Klik hier voor meer informatie of bel, app of mail met onze Flexpool-coördinatoren Dieuwertje Vrolijk en Bianca Krijgh:

Diewertje Vrolijk 06 – 58 83 96 19
Bianca Krijgh 06 – 13 94 83 90

* flexpool@sutfene.nl