header-wonen

ZUTPHEN - De fietskoeriers van Zutphen en zorgorganisaties Sensire, Sutfene en Buurtzorg zijn deze maand een pilot-project gestart waarbij thuiszorg door fietskoeriers ondersteund wordt. De fietskoeriers doen op verzoek van de verzorgenden urgente boodschappen voor cliënten die daar zelf geen sociaal netwerk voor hebben.

20170705 fietskoeriers ondersteunen thuiszorg
V.l.n.r.: Benno Geerlings, Zoef fietskoerier Zutphen, Manouk Dolleman, Sutfene, Jenneke Scholten, Sensire,
Birgit Bergman, Buurtzorg en Martijn Rozendal, Fietskoeriers Zutphen. Foto: PR

Te denken valt aan: urine wegbrengen naar huisarts, hoogst noodzakelijke boodschap bij iemand die thuiskomt uit het ziekenhuis, iets ophalen bij de apotheek. Op deze manier wordt de werkdruk van de verzorgenden verlicht en kunnen zij het werk doen waarvoor zij zijn opgeleid: de cliënt helpen in huis.

Mede-initiatiefneemster Jenneke Scholten van Sensire: "De samenwerking tussen thuiszorg en de fietskoeriers maakt dat zorgvragers minder afhankelijk worden van thuiszorg voor het oplossen van transportvragen. De inzet van de fietskoeriers is eenvoudig, betrouwbaar en duurzaam en geeft de thuiszorgmedewerkers gelegenheid om transportvragen snel samen met hun klant op te lossen. Dit scheelt tijd en onnodige gebruik van geld dat voor zorg bedoeld is."

"Wij hechten er ook belang aan om met onze bedrijven een sociaal- maatschappelijke bijdrage te leveren aan Zutphen en haar inwoners," stellen Benno Geerlings van Zoef fietskoerier Zutphen en Martijn Rozendal van Fietskoeriers Zutphen.

De pilot loopt tot eind 2017 en wordt financieel ondersteund door de gemeente Zutphen.


Bron: Contact | Zutphen Warnsveld - http://www.contactzutphen.nl/nieuws/algemeen/168536/fietskoeriers-van-zutphen-ondersteunen-thuiszorg-