header-wonen

Een bijzondere manier van
meer mensen tegelijk opleiden

Bij zorgorganisatie Sutfene in Zutphen staat leren en ontwikkelen hoog in het vaandel.
Sutfene is al jaren een erkend leerbedrijf. Stagiaires en leerlingen in de zorgteams zijn niet ongewoon. De wens om leren en ontwikkelen nog tastbaarder te maken hebben geleid tot de ontwikkeling van leerafdelingen in de woonzorglocatie De Lunette in Zutphen.

Leerafdeling

Op een leerafdeling vormen de leerlingen, na een intensieve inwerkperiode, een zelfsturend zorgteam. Zij worden op de werkvloer rechtstreeks begeleid/opgeleid door werkbegeleiders verzorgende IG en werkbegeleiders verpleegkundigen niveau 4. Daarnaast staan een wijkverpleegkundige, praktijkopleiders en andere ondersteunende stafdiensten voor ze klaar.
Op twee kleinschalige woonzorgvoorzieningen psychogeriatrie met in totaal 12 bewoners worden nu voorbereidingen getroffen om als een leerafdeling te laten fungeren per februari 2018.

Ruimte voor leerlingen

Voor de leerafdelingen is Sutfene op zoek naar nieuwe BBL-leerlingen. Er is ruimte voor zowel leerlingen zonder zorgervaring als met (gedeeltelijke) zorgervaring. De leerlingen krijgen een dienstverband bij Sutfene en worden zowel ‘on the job’ als in de schoolbanken opgeleid tot verzorgende IG of verpleegkundige mbo-4. De opleidingen zijn op maat gemaakt door Aventus, afgestemd op de vooropleiding en werkervaring van de individuele leerlingen. Het zorgteam wordt ook aangevuld met stagiaires die de combi BOL-opleiding verzorgende IG/Maatschappelijke zorg doen en studenten (mbo en hbo) in de zorg die een
betaalde bijbaan in de weekenden en vakanties willen.

Begeleiding door werkbegeleiders

Voor de leerlingbegeleiding zijn wij in gesprek met verzorgenden IG en verpleegkundigen 4 die al bij Sutfene werken. Maar daarnaast zoeken wij ook nieuw bloed: werkbegeleiders verzorgende IG en werkbegeleiders verpleegkundigen. Niet iedereen is geschikt om te werken op een leerafdeling. Van de werkbegeleiders wordt verwacht dat zij, naast dat ze voegd en bekwaam zijn, de leerlingen begeleiden/opleiden en geleidelijk loslaten. Zij moeten tevens in staat zijn meerdere leerlingen en stagiaires tegelijk te ondersteunen bij het werken aan de doelen die zij in hun persoonlijk ontwikkel- en activiteitenplan hebben geformuleerd. Van de leerlingen wordt een actieve gedreven en geïnteresseerde houding verwacht. Zelfstandigheid en durven vragen zijn vereist.
Alle vacatures bij Sutfene staan op www.werkenbijsutfene.nl. Voor vragen over de vacatures kunt u terecht bij hrm@sutfene.nl en 0575 – 59 44 05.