header-wonen

2018 Blog Van bureau naar bed zij instromer Patty avontuur Sutfene

Blog door zij-instromer
Patty Velthuis

Ben ik avonturistisch ingesteld? Nee, absoluut niet! Ik hou best wel van “gewoon”. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. En toch begin ik nu aan een groot avontuur…. of beter gezegd, de grootste uitdaging uit mijn leven tot nu toe. Ik ben Patty Velthuis, zij-instromer bij Stichting Sutfene. Ik ben 36 jaar, woon in Deventer, ben getrouwd en moeder van twee kinderen, Nora van 7 en Rowan van 3,5.

Uiteraard wil ik net als iedereen de perfecte moeder, perfecte echtgenote, perfecte collega, perfecte vriendin en perfecte persoon zijn. En al weet ik dat dat toch never nooit gaat lukken, mijn perfectionisme is moeilijk los te laten. Maar ja, dan besluit je als perfectionist om een HBO-opleiding te gaan doen…….. een omscholing van een secretariële functie naar een functie in de zorg……. En wat nu? Ik ben me ervan bewust dat ik de komende vier jaar vooral zal moeten loslaten….

Nee, ik ben niet de perfecte moeder, collega, vriendin enz enz. Ik ben een hardwerkende moeder die na 7 jaar “zorgen” voor het gezin in combinatie met een baan, nu gaat “zorgen” voor de ouderen bij Sutfene en weer gaat studeren.

Een spannend avontuur, maar wel één om naar uit te kijken. Ik vind het zo leuk om mezelf weer te ontwikkelen, weer te gaan leren! En ja, natuurlijk maak ik me zorgen hoe het allemaal zal gaan studeren in combinatie met werken en een jong gezin, maar wie niet waagt……

Afgelopen dinsdag heb ik mijn laatste werkdag op het wijksecretariaat bij Sutfene gehad. Ik heb hier met veel plezier gewerkt en veel geleerd. Deze kennis neem ik allemaal mee in mijn nieuwe functie. Het was een onvergetelijke dag, ik heb mijn eigen persoonlijke Very Important Patty jasje gekregen, leuke cadeautjes, maar vooral lieve, bemoedigende woorden. Nu geniet ik van een paar dagen vrij, waarin ik me kan voorbereiden op mijn nieuwe leven als student en leerling-verpleegkundige! In mijn maandelijkse blog zal ik jullie meenemen in mijn traject. Hoe gaat het op het werk, op school en thuis met mijn gezin? Welke dilemma’s kom ik tegen?

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mijn blog te lezen. Hoop ook met mijn verhaal meer mensen te motiveren om te kiezen voor de zorg, want het is zo waardevol werk!!!

Groetjes van “zuster” Patty