header-wonen

Blog 5 Patty Velthuis Sutfene BibiBlog door zij-instromer
Patty Velthuis

Ho, stop! Voordat je wat zegt……. Nee, natuurlijk had ik eigenlijk geen tijd om een puppy op te voeden. En ja, ik had het al druk genoeg! Maar dat wil ik allemaal niet horen, want dat weet ik zelf dondersgoed.
Maar zie dat koppie van mijn lieve kleine Bibi. Dan weet je waarom ik ermee heb ingestemd. Het is toch een schatje!

Begin april zijn we gaan kijken naar een nestje hele lieve pups, omdat we graag een hondje wilden. Nu ik in de zorg en dus onregelmatig werk, is er vaker iemand overdag thuis en is er ruimte voor een hondje in ons gezin. Mijn man heeft gekscherend vorig jaar geroepen dat hij of een derde kindje wilde of een hond. Ik dacht, dan moeten we rap een puppy aanschaffen 😊 . We hadden met mijn vader afgesproken dat hij op de dagen dat we allebei moeten werken de hond uit gaat laten en zijn dus op zoek gegaan. Na een optie te hebben genomen op een heel lief, schattig teefje (ze leek met een week oud meer op een cavia), hebben wij de kids verteld dat we “eindelijk” een hondje zouden krijgen eind mei.

Ja…, toen brak mijn vader zijn bovenbeen. PANIEK! Uiteraard in eerste instantie omdat het met mijn vader niet goed ging, begrijp me niet verkeerd, maar toen dat stabiel was en hij mocht revalideren dacht ik, hoe moet dat dan met de hond?! Gelukkig wil mijn moeder ook de hond uitlaten. Het feest kan toch allemaal doorgaan.

Vrijdag 25 mei: D-day! In de ochtend brengen we de oudste naar school en rijden daarna met de jongste naar de eigenaar om onze lieve Bibi op te halen! Ze staat al bij de deur te wachten, anders is het afscheid te lastig. Dus ik krijg een tas en een pup bij de deur en we gaan naar huis!

Bibi is nu vier weken bij ons en we genieten enorm! Ja, het is druk in combinatie met kids, gezin, huishouden, studie en werk. Waar ik geen oppas meer voor de kinderen hoef te regelen, moet ik dat nu voor pup Bibi doen. Maar het is zo ontzettend leuk! Ik kan me erop verheugen dat ze ouder is en we lekker naar het bos kunnen. Heerlijk wandelen, veel in de buitenlucht zijn en ontspannen! De kinderen vinden haar ook helemaal geweldig!

Oh ja, zal ik ook nog iets vertellen over school? Het is gekkenhuis. Het is zoveel, maar ik denk dat ik het (inmiddels wel weer) aankan. Mijn zorgdossier heb ik 60% af, die moet ik 25 juni inleveren. Dan 28 juni verpleegkundig rekenen en 5 juli kennistoets anatomie en verpleegtechnische handelingen. Als het goed is zijn 12 juli alle uitslagen binnen voordat de vakantieperiode begint. Dussss in mijn volgende blog horen jullie of het écht goed gaat, haha!

Groetjes van “zuster” Patty